Blitsaerd

17 jaar geleden op 22 december 2006 werd de eerste woning opgeleverd.

Blitsaerd heeft afgerond een totaal oppervlak van 124 hectare, waarvan 105 hectare land en 18 hectare water.

Het aantal inwoners in Blitsaerd is met 705 personen gestegen. Van 325 inwoners in 2013 tot 1030 inwoners in 2022. Het aantal inwoners is het aantal personen zoals op 1 januari 2023 in het bevolkingsregister vastgelegd stond. Er staan nu 337 woningen, en er wonen 270 kinderen tot 15 jaar en 105 jongeren tussen de 15 en 25 jaar in de wijk.

Wees als eerste op de hoogte van een update: volg ons op Twitter.

Laatste nieuws

Lancering Landschapsbiografie

 

Vandaag is de landschapsbiografie van gemeente Leeuwarden gelanceerd! Bekijk deze via de volgende link: https://www.leeuwarden.nl/landschapsbiografie

 

Landschapsbiografie gemeente Leeuwarden

In de digitale landschapsbiografie, vol met verhalen, afbeeldingen en kaarten, gaat u op ontdekkingsreis door tijd en landschap van gemeente Leeuwarden. Een interessante website voor iedereen die professioneel of uit interesse betrokken is bij het landschap.

 

Publiciteit

Zou u een bericht in uw krant en/ of social media kanalen willen plaatsen om de landschapsbiografie onder de aandacht te brengen? Bijgevoegd alvast een opzet voor een artikel, social media posts en een foto door fotograaf Marieke Balk.

 

Fotowedstrijd landschapsbiografie

Met de lancering van de landschapsbiografie starten we vandaag ook met een fotowedstrijd waarbij iedereen  zijn of haar favoriete plek in het landschap van de gemeente kan uploaden. De winnaar mag 24 vrienden en familieleden meenemen op de excursieboot ‘De Blaustirns’ waarmee je op zonne-energie door de Friese natuur vaart. Daarnaast zullen de mooiste foto’s op groot formaat te bewonderen zijn in het Historisch Centrum Leeuwarden in de tijdelijke expositieruimte.

 

Mocht u nog meer informatie willen hebben over de Landschapsbiografie of de fotowedstrijd, laat het mij dan weten.

 

 

Lees hier verder

Abonneer op de Nieuwsbrief!!!

Wil je niets missen? Abonneer je hier op de nieuwsbrief.

Naam
E-mail
Adres